Osnovna djelatnost poduzeca "Alkus" doo Kresevo je proizvodnja gradjevne stolarije od punog masivnog Alku-profila,njemacke firme " Meeth-Fenster ". Prva takva proizvodnja u Bosni i Hercegovini je pokrenuta krajem 1996.-te godine u sklopu preduzeca " Barit " Kresevo. Zapoceti procesi privatizacije su doveli do toga da je 01.07.1998. godine ista proizvodnja nastavljena u formiranom privatnom poduzecu "Alkus" doo Kresevo. Vlasnik poduzeca je Ruzica Franjcevic,dipl. ing. kemije, a poslove vodi zajedno sa suprugom Matom Franjcevic. U poduzecu je uposleno jos 10 djelatnika, a rad je organiziran u jednoj smjeni, po potrebi se organizira i rad u dvije smjene.

 

 

 

Kompletan proces proizvodnje se vodi po tehnologiji pomenute njemacke firme "Meeth-Fenster". Kapacitet proizvodnje je cca 30 otvora na smjenu. Proizvodnja je organizirana iskljucivo prema zahtjevima trzista, tako da na lageru i nema gotovih proizvoda. Cjelokupna proizvodnja se plasira uglavnom na domacem trzistu.

 

 

 

Alku-profil je puni,masivni-kombinacija plastike i aluminija (bez PVC-a) sa termickim mostom.Uradjen je dvostruki sistem dihtovanja,svi otvori se ostakljuju termo-staklom 4/16/4 mm, snabdjeveni vrhunskim okovom dreh-kipp. Takodjer, jedna od bitnih karakteristika je i potpuna postojanost svim vremenskim uvjetima, te relativno pristupacne cijene za ovakvu kvalitetu prozora. Garanciju kvaliteta jamci dvjestogodisnja tradicija maticne firme "Meeth-Fenster".
Ostvaren je razvojni plan poduzeca "Alkus", izgradjena je sopstvena proizvodna
hala koja je omogucila i veci kapacitete proizvodnje.
Poduzece ALKUS d.o.o. Kresevo bavi se proizvodnjom AL-KU stolarije vec sedam godina. odnedavno smo uveli i novi program PVC stolarije izradjene trokomornim profilima. Odabirom kvalitetnih profila europski poznatih proizvodjaca MEETH i THYSSEN i kvalitetnom izradom i ugradnjom stolarije osvojili smo cjelokupno srednje-bosansko trziste kao i trziste Sarajeva i cijele Bosne i Hercegovine.
U svojim pogonima u Kresevu suvremenim strojevima, kvalificiranom i iskusnom radnom snagom izradjujemo i ugradjujemo proizvode koji daju zivot Vasem prostoru.

Odaberite kvalitet-odaberite ALKUS !!!

Alagici bb, 71260 KRESEVO, Bosna i Hercegovina,
Tel/fax:00387 (0) 30 807-091, (0) 30 807- 356, (0) 30 807-357,
Mobitel: 063/339-708, e-mail:alkus@tel.net.ba, www.kresevo.net/alkus.htm

Stranice optimizirane za rezoluciju 800*600. Sva prava zadrzana. Proizvodnja gradjevne stolarije-A L K U S d.o.o. Kresevo 2001.