Stranice optimizirane za rezoluciju 800*600. Sva prava zadrzana. Proizvodnja gradjevne stolarije-A L K U S d.o.o. Kresevo 2001.
e-mail:alkus@tel.net.ba
Proizvodnja gradjevne stolarije-ALKUS
-Tehnika koja uvjerava

Meeth prozori
Moderan ili tradicionalan ? Mi uvijek imamo pravi izbor-za svaki ukus i za svaki stil gradnje. Vi zelite uzivati u lijepom pogledu ? Vas ukus odlucuje o obliku i boji prozora. Nasim mnogostrukim programom Vam za Vase individualne zelje nudimo rjesenje po mjeri.

Meeth-prozori nude:
- dvostruko ostakljenje protiv buke
- zastitu protiv vrucine i hladnoce
- odrzavanje bez premaza
- UV-otpornost: bez pozutjelosti

Meeth prozorski sustavi ne ostavljaju nijednu zelju otvorenom:
- topli rubni spoj iz svemirske tehnike
- staklo sa toplinskom zastitom, visoka vrijednost zvucnog prigusenja-35 dB
- kvalitetan sigurnosni jednorucni okov za okretanje i iskretanje (zastita od provale)
- UV-otporna povrsina uslijed aluminija
- 2-struke zaptivke za ustedu energije sa povrsinom nalijeganja 7 mm
- kutni spojevi potpuno povrsinski zavareni i dodatno privrnuti.

Novo u ALKUS-u: THYSSEN

Thyssen PVC prozori dokazali su se vec desetljecima, jer materijali i njihova trajnost nude najbolju kvalitetu stanovanja.
Thyssen profili su exstrudirani iz tvrdog PVC. Prednost ovog materijala cine prozore i vrata dugotrajnim i otpornim. Glatka povrsina ne zahtjeva njegu i otporna je na sve utjecaje vremenskih uvjeta.

Profil-Sistem-Prestige
Zahvaljujuci svojoj dubokoj izvedbi od 76 mm, 5-komornom presjeku postize optimalne toplinske vrijednosti i povezuje najnovije aspekte tehnickih i estetskih dostignuca.
Profilnim sistemom Prestige moguce su sve kombinacije otvaranja.

AD-Sistem
Profil sistem

Kvalitet se proteze u detalje, takodjer i kod prozora. Slika presjeka profila pokazuje tocan raspored komora, stijenke i kutove zaobljenja profila. Zajedno sa korektno dimenzioniranim metalnim pojacanjem cine prozor stabilnim i sigurnim.
Okvir, krilo, staklo i brtva(diftung) uokolo, tako su medjusobno podeseni da garantiraju zeljenu zastitu od buke, kise i toplinske izolacije. Posebna briga takodjer se vodila i o odvodnim kanalima koji se izvode u prvoj komori s vanjske strane.
Izvana profil konstrukcija cini sa svojim kosinama od 45 stupnjeva elegantan pogled na prozor. Thyssen prozore mozemo izraditi u svim zeljenim oblicima otvaranja i bojama.
Ostakljenje se vrsi iz unutarnje strane, staklo ucvrscujemo letvicom za tu namjenu koja dodatno daje stabilnost prozoru.Roletne-Elementi

Thyssen roletne-Elementi su u cetiri moguce velicine i kao takve maksimalno mogu doseci visinu od 3,5 m.
One posjeduju visoku kvalitetu i postizu visoke toplinske vrijednosti, do U=0,6.

 

PROIZVODI: