CUP BiH ''4x4 CROSS'' 2003
O CUP-u
Poštovani vozači, organizatori, predstavnici klubova, prijatelji ...

Već četvrtu godinu za redom u Bosni i Hercegovini održavaju se utrke vozila na kružnim stazama. Od lokalnog takmičenja u Kreševu 2000. i 2001. godine, preko Prvenstva Bosne i Hercegovine u
OFF ROAD CROSS-u 2002. godine, došli smo do CUP-a Bosne i Hercegovine za utrke terenskih vozila na kružnim stazama, koji ove godine ima službeni naziv "CUP BiH 4x4 CROSS 2003".

Ovaj vid auto sporta u proteklom razdoblju se pokazao kao jedan od najatraktivnijih, te je privukao veliki broj vozača, klubova, sponzora, medija i gledatelja.
CUP BiH 4x4 CROSS nastao je na inicijativu Osnivačkog odbora kojeg čine organizatori do sad održanih utrka u ovoj disciplini u Bosni i Hercegovini.
Upravljačko tijelo CUP-a je Uprava CUP-a, sa sjedištem u Kreševu.
Organizator CUP-a je Agencija za Turizam, sport i rekreaciju "JUTRO" d.o.o. Kreševo, a tehnički organizator AMK "Kreševo" iz Kreševa.
Do ovakvog vida organizacije došlo je zbog neriješenog statusa i ingerencije, te nepostojanja koncenzusa između auto-moto asocijacija u BiH o zajedničkom nastupanju na polju razvoja i funkcioniranja auto-moto i karting sporta u BiH.
Do riješavanja ovog problema Osnivački odbor i Uprava CUP-a pozivaju srodne asocijacije u BiH na druženje i suradnju u vrijeme trajanja CUP-a. Također, za sve koji žele sudjelovati u CUP-u, na bilo koji način, vrata su mu širom otvorena.
CUP je nastao i egzistira će na bazi uzajamnog poštivanja, povjerenja i tolerancije organizatora, klubova i vozača, te molimo sudionike u CUP-u da ga kao takvog i shvate.

Direktor CUP-a
Davor Komšić

REZULTATI CUP-a BiH ''4x4 CROSS'' 2003
Utrka "KAKANJ 2003"

I KLASA
II KLASA
III KLASA

UTRKA: ''ORAŠJE 2003''

I KLASA
II KLASA
III KLASA

UTRKA: ''JAHORINA 2003''

I KLASA
II KLASA
III KLASA

UTRKA ''KREŠEVO 2003''

I KLASA
II KLASA
III KLASA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stranice optimizirane za rezoluciju 800*600
Sva prava zadrzana  JUTRO d.o.o.-Kresevo-BIH © 2003/2004.