IZ AKTIVNOSTI UDRUGE


Želja za zajedničkim djelovanjem

Udruga Poslodavaca Općine Kreševo osnovana je 10.10.1998. godine.Prvi predsjednik Udruge bio je gospodin Ljubo Tomić, a predsjednik Skupštine Udruge gospodin Davor Buljan.Udruga je nastala na inicijativu nekoliko gospodarstvenika, koji su željeli da tako imaju veći utjecaj na donošenje zakonskih propisa, a koji su u interesu gospodarstva, kao i na ukupna dešavanja u društvu.
Radom Udruge upravlja Upravni odbor, čije su aktivnosti definirane Statutom Udruge. Pored Upravnog odbora postoje još Kreditni i Nadzorni odbor, kao i Savjetodavni Komitet za odnose sa lokalnim vlastima, te Sud časti. U periodu od 1998. do 2002. godine, djelovanje Udruge je ograničeno iz financijskih razloga, jer članarine ne mogu pokriti troškove rada Udruge.Početkom ove godine naši članovi ponovo pokreću inicijativu, tako 22.02.2002.godine sazivaju Skupštinu Udruge. Izabrani su novi predsjednik Skupštine Udruge Jozo Tadić, predsjednik Upravnog odbora Zdenko Laštro, te članovi upravnih tijela. Negdje u to vrijeme je HO CHF predložila zajedničku suradnju i sufinanciranje Udruge. Privremeno smo koristili prostorije Turističke Zajednice Kreševo, a od srpnja ove godine naše prostorije se nalaze u novoizgrađenoj zgradi u Kreševu. Trenutno Udruga broji 40 gospodarstvenika sa tendencijom daljnjeg povećanja broja članova.
Ugovor o zajedničkoj suradnji sa CHF-om smo potpisali 24.05.02.godine, sada je prisutan radni duh. Startali smo sa radom Udruge i nadamo se da ćemo za vrijeme dok je CHF tu ( tri godine) uspjeti financijski ojačati i postati jedno Udruženje sa prosperitetom u budućnosti.